lördag 22 mars 2008

Paella




Ställde mig vid grillen igår för att tilllaga denna goda maträtt. Fredagskväll a la España.

Recept:

Lök = hacka
Vitlök = hacka

Tomat = Skär i stora bitar

Grön paprika = hacka
Kyckling = dela i bitar
Bläckfisk = dela i bitar

Musslor
Ris = helst paellaris
Röd/orange inlagd grillad paprika = till dekoration
Citroner = till dekoration och att pressa över
Saffran
Salt och svartpeppar
Paellakrydda
Pimientakrydda
Vitt vin = använd mycket vin istället för olja
Olivolja = ha i lite i början
Gröna ärtor
Räkor
Scampi
Kycklingbuljong
Lagerblad

Stek kyckling och ha därefter i lök, vitlök, paprika och tomaterna. Häll i lite vin och bläckfisken. Stek kycklingen ordentligt. Salta, ha i buljong och mer vin, därefter ris (beräkna ca 1 dl ris/person). Låt det stå och puttra en stund, krydda. Häll i musslor och gröna ärtor. Smaka av. Låt koka, häll på vatten/buljong om det behövs. Häll i räkorna ganska sent. Dekorera med inlagd paprika + citron. Låt stå med lock över ca 5 min före servering!

Inga kommentarer: