Snitta en vaniljstång och skrapa ur den i en kastrull tillsammans med skal av en halv apelsin, en halv citron och en kanelstång. Häll på 5 dl gräddmjölk och låt sjuda på låg värme i 10 min. Under tiden delar du på 4 ägg och blandar äggulorna med 1dl socker och 2 msk maizena mjöl. (Förslagsvis sparar du vitorna till en omelett.)
När gräddmjölk blandningen är klar silar du den och rör ner den lite i taget i äggblandnigen. Därefter ska alltsammans upp på spisen igen på låg värme under omrörning tills att den tjocknar. Häll den i formar och ställ i kylen tills de kallnar och stelnar ordentligt. Innan servering häller du på lite strösocker eller råsocker och bränner med en torch tills sockret smälter och får en brun färg. Har man inte en torch kan man smälta lite socker och ha på.
3 kommentarer:
Tjena bro. Hoppas att allt är så bra som du förtjänar. Tjusig blogg, kommer att följa den. Ha det bäst!
Basta Halsningar,
Andreas Cahling
vad är det för spännande vin du dricker till?
Skicka en kommentar