Idag har vi bakat här hemma, Eftersom det snart är JUL kommer jag att bjuda er på mitt speciella Lussebulls recept
Jag använder mycket saffran och mycket mandelmassa.
2g saffran
½ vaniljstång
150g smör
4dl kokos mjölk
1dl mjölk
50g jäst (inget sötdegs tjafs)
½ tsk salt
1½ dl socker
50g brunt farinsocker
1 ägg
1 äggula
russin efter smak men minst 1½ dl
900g vetemjöl special
500g mandelmassa
2g saffran
½ vaniljstång
150g smör
4dl kokos mjölk
1dl mjölk
50g jäst (inget sötdegs tjafs)
½ tsk salt
1½ dl socker
50g brunt farinsocker
1 ägg
1 äggula
russin efter smak men minst 1½ dl
900g vetemjöl special
500g mandelmassa
Smält smör och ha i saffran, kokos mjölk och vanlig mjölk, skär vanilj stången på längden och skrapa ur och ha i allt.
Ta bort från spisen när den är fingervarmt, ca 38 grader.
Smula jästen i spadet och ha i salt, socker, ägg, mjöl och russin. Arbeta degen länge och väl med maskin. Den ska släppa kanterna lätt. Lägg på duk och låt det jäsa i minst 1 timme!!!
Ta upp och kavla ut det till en eller 2 stora rektangulära formar. Ha på mandelmassa och rulla ihop till en lång "orm", skär i 2 cm stora skivor och lägg i bullformar eller direkt på bakplåtspapper, jäs bullarna åter igen under duk i ca 30-40 min, de fortsätter att jäsa även i ugnen så lämna ordentligt med plats runt om. Ha på farinsockret och kör in bullarna i ugnen.
Ta bort från spisen när den är fingervarmt, ca 38 grader.
Smula jästen i spadet och ha i salt, socker, ägg, mjöl och russin. Arbeta degen länge och väl med maskin. Den ska släppa kanterna lätt. Lägg på duk och låt det jäsa i minst 1 timme!!!
Ta upp och kavla ut det till en eller 2 stora rektangulära formar. Ha på mandelmassa och rulla ihop till en lång "orm", skär i 2 cm stora skivor och lägg i bullformar eller direkt på bakplåtspapper, jäs bullarna åter igen under duk i ca 30-40 min, de fortsätter att jäsa även i ugnen så lämna ordentligt med plats runt om. Ha på farinsockret och kör in bullarna i ugnen.
Baka i ca 10-12 min eller tills att de är klara.
Detta är ganska dyra bullar så var noga med allt och se till att det inte blir bränt :-)
3 kommentarer:
Tack ! Här ska bakas! Inget proteinpulver i ! He he
River du på mandelmassan?
Hej
Mandelmassan ska rivas på för att fördelas jämnt överallt.
Skicka en kommentar