Ingredienser
2 dl vispgrädde
4 st äggulor 2 st äggvitor
0.75 dl strösocker
500 g mascarpone
200 g savoardikex
5 msk starkt kaffe
2 msk amaretto (likör)
1 msk kakaopulver
1. Vispa grädde och 1 matsked socker till ett hårt skum.
2. Vispa äggulor och resten av sockret till en krämig smet.
3. Tillsätt mascarpone och grädde, lite i taget, och rör om till en fluffig kräm.
4. Vispa äggvitor till ett hårt skum och rör ner i smeten.
5. Blanda starkt kaffe och amaretto i en skål, droppa i lite i smeten.
6. Lägg savoardikex i botten på en avlång eller fyrkantig form.
7. Ta med en liten sked av kaffe- och likörblandningen och droppa lite av blandningen över kexen. Droppa försiktigt, kexen suger snabbt åt sig blandningen, de ska inte bli genomblöta, utan bara få en lätt smak av kaffe och amaretto.
8. Bred ett lager av mascarponekräm över kexen, varva därefter kex och kräm, avsluta med ett lager kräm.
9. Låt stå i kylskåp i minst en timme. Desserten kan förberedas dagen innan servering.
10. Sikta över kakao när desserten ska serveras.
Du kan också utesluta grädden för att få desserten lite nyttigare, men använd då istället 4 äggvitor.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar