fredag 19 juni 2009

Glad Midsommar

Tja
Jag och Ramzee satt och kollade på midsommar firande idag, resten av familjen sprang runt runt.
Under denna vecka har jag fått triceps massage 3 ggr....vi får se om det hjälper.
Ha det bra nu.

2 kommentarer:

David sa...

Tjena Homan! Såg dig i senaste BODY! Grymt är det enda jag kan säga, är riktigt imponerad. Det var längesedan jag satt så förstummad, din kropp är otrolig

Jag är sjutton år och har tränat halvseriöst i ett halv år. Nu är det ett år av stenhård träning som gäller. Jag väger 71 kg och är 178 cm lång. Har du tips på hur jag ska lägga upp mina pass? Idag kör jag följande när det är bröst som gäller t.ex.:
- börjar lätt på bänk, 10-12 rep x2 set på drygt 40 kg. sedan stegrar jag upp med ca. 5 kg åt gången och när jag maxar blir det ungefär 4-5 rep. Kör totalt runt 6-7 set.
- hantelpress: ca. 20kg hantlar, 10-12 rep. 4-5 set
- bröst press (den övningen när man kör som bänkpress fast sittande). samma där, 12 repitioner och 3-5 set.

Har du tips på hur jag kan lägga upp min träning mer organiserat? Jag satsar på en eller två muskelgrupper per pass, passen ligger på ungefär 90 minuter och jag tränar samtliga dagar i veckan. Ska jag bli effektivare på gymmet kanske? Jag vilar förstås emellan men när jag testar att köra t.ex. bröst och triceps blir jag alldeles för trött och presterar inte lika bra.

Tack på förhand mannen!
MVH David

Homan sa...

Hej David!

Tack för de fina orden och ledsen för att det dröjt, Jag vill bara påpeka att det är bra att du börjat träna seriöst men vad ska du göra nästa år då? tänkte du sluta träna sen eller kommer du fortsätta? men om vi förutsätter att du kommer att fortsätta vill jag bara gratulera, ju tidigare man börjar ju tidigare gör man sina misstag och kan lära sig av de.
Bra att du värmer upp med 2 set.
Jag skulle dela upp dagarna såhär.

Rygg
bröst
vila
armar
axlar
vila
Ben
vila
rygg osv
vill du kan du dela armarna också!

glöm inte att vila, att träna 7 dagar i veckan leder oftast in i väggen.
När man delar upp kroppen på så många pass blir passen inte så långa och 60 min räcker långt.

lycka till
Homan