onsdag 30 april 2008

Du missade väl inte...



Reportage i tidningen BODY april 2008

I samband med luciapokalen 2007 blev jag tillfrågad om att medverka i ett reportage. Jag var till Stockholm där man plåtade träningsbilder och jag fick skriva ihop lite info om mig och min armträning. Att jag skulle få komma med i BODY gjorde att besvikelsen över att inte kommit på pallen blev lättare. Allt slit med träning och diet kändes nu inte förgäves.

tisdag 29 april 2008

Biceps träning


Hammercurl: Denna övning är också en favorit! Här är det bra att hålla kvar vikten en liten stund i toppläget innan man släpper ner den. Jag kör den stående framåtlutad mot hantelställningen eller en bänk. I denna övning kan man lasta på ganska mycket, men se till att alltid köra övningen fullt ut!

söndag 27 april 2008

Nu börjar nedräkningen…

Det är nu 23 veckor kvar till SM 2008 och idag mjukstartar jag min diet.


Jag kommer att skärpa till mig med maten. Inget onyttigt, börja räkna kalorier och föra dagbok. Jag kommer dessutom att lägga till 20 min cardio efter träningspassen, 5 ggr/v. Morgonpromenader kommer jag att börja med senare.

Dagsvikt: 93 kg

Luciapokalen 2007


Luciapokalen 2007: Efter flera års avbrott från tävlandet, blev det möjligt för mig att kunna tävla igen och jag påbörjade diet inför luciapokalen. Det var rätt mycket fett som skulle skalas av. Min diet varade i 28 veckor och på dessa veckor gick jag ner lika många kilo. Fredagen innan tävlingen vägde jag 77 kg och på invägningen till tävlingen vägde jag in på 79,7 kg.


Jag hade behövt ett par veckor till på mig att bli ”ripped”, men med den utgångspunkt jag hade får jag vara nöjd med min 4:e plats.

lördag 26 april 2008

Triceps träning


Push down med rep:

Den här övningen är bra att värma upp med. Jag brukar alltid börja tricepspassen med denna övning. Det blir då ca 6 set där jag varierar utförandet från gång till gång. Ibland kör jag den omvänd på knä. Det blir inte så tunga vikter och jag ser till att trycka till ordentligt i bottenläget. Kroppen placerar jag på ett sätt som gör att jag aldrig släpper spänningen i triceps.

fredag 25 april 2008

Rygg träning


Latsdrag v-handtag: Försök att dra med armbågarna, föreställ dig att du är en marionett och att någon drar i repen som du har fast på armbågarna och drar ner. Tryck till i bottenläget.

söndag 20 april 2008

Dagsläget...


Situationen just nu!!


Har tränat igen i nästan 2 veckor. Kommer att köra genom kroppen 2 ggr den här veckan. Jag är inne i vecka 2 i det 3 veckor långa schemat. Jag ska på ett enkelt sätt förklara vad den går ut på..


Vecka 1 kör jag genom kroppen 3 ggr och reppar uppemot 30+


Vecka 2 kör jag genom kroppen 2 ggr och sänker reps antalet till 8-12


Vecka 3 kör jag genom kroppen 1 gång och sänker reps antalet ytterligare 4-6 reps


Kalori intaget skiljer också mellan de här tre veckorna. Mycket kolhydrater vecka 1, mindre vecka 2 och ännu mindre vecka 3. Som minst dock inte mindre än 250gr. Jag hinner inte bli kvitt träningsvärken förrän jag är där igen och ska köra samma muskel.


Jag tror lite på detta, så jag kommer att fortsätta ett tag till.Ciao

tisdag 15 april 2008

Bröst träning


Cable Cross:

En bra övning att avsluta dina bröstpass med p.g.a. den stretch du får.


Jag brukar även köra med handtagen i nedre trissan och istället dra snett uppåt framför kroppen för att koppla in den övre delen av bröstet.

måndag 14 april 2008

SM 2003


Mellan Luciapokalen 2001 och SM 2003 hade jag ett lång uppehåll och började träna igen först januari 2003.. Dieten började jag med 5 maj och tävlade 17 oktober 2003..


Efter SM -03 fram till april 2005 blev det en lång period som jag tränade sporadiskt, därefter tränade jag i stort sett ingenting fram till december 2006 då tävlingsnerven slog på igen och förberedelserna inför Luciapokalen 2007 kom igång.

söndag 13 april 2008

Kosttillskott


Här kommer några kosttillskott som jag använder eller har använt som jag tycker är värda lite uppmärksamhet.


Förutom protein och Vitargo som jag använder dagligen använder jag också multivitamin och andra tillskott, som t.ex. Omega 3, Artroblock från olimp, som innehåller bl.a. glukosamin och MSM.


Fairings RAGE är, som jag har skrivit tidigare, väldigt bra. Första gången jag använde den kunde jag inte riktigt knyta händerna för jag hade sånt tryck.


BCAA tar jag innan passet och ibland efter passet. Glutamin sprider jag ut under hela dagen.

lördag 12 april 2008

Biceps träning


Skivstångscurl:

Det här är en riktigt bra övning för att bygga massa och den finns alltid med i mitt träningsprogram på ett eller annat sätt. Jag är noga med att alltid trycka fram armbågen en bit framför kroppen innan jag börjar curla upp vikten. Lite fusk kan vara ok så länge man inte kör något annat än armar. Börjar man gunga i ryggen fuskar man för mycket. Jag har svårt att träna med mer än 60 kg, då blir jag för framtung. Greppbredden varierar från gång till gång.

fredag 11 april 2008

Nu är träningen igång igen...


Jag har nu börjat att träna igen efter förra veckans tvångs vila. Känner att förkylningen är på väg bort och bekymret med axeln är nästan borta.

Jag hoppar över det schema som jag skulle köra efter och tränar lite på känsla nu ett tag tills jag är helt 100.


Ciao/ Homan

Kommentarsinställningar ändrade

Jag har undrat över varför ingen kommenterar på min blogg men upptäckte nu att det var felaktigt i kryssat att bara registrerade bloggare kunde kommentera... Sorry!...men det är fixat nu!

Om du vill kommentera, och gör gärna det så att jag vet att du varit här, så kryssar du bara i anonym i kommentarsformuläret (om du inte har eget konto). Glöm inte att skriva ditt namn i meddelande fältet så att jag vet vem som har skrivit vad...

torsdag 10 april 2008

Ben träning



Benspark: En grym övning som kan köras både för massa och separation. Jag kör den i början som uppvärmning innan jag går över till t.ex. knäböj

onsdag 9 april 2008

Luciapokalen 2001

Min debut på bodybuildingscenen. Förberedelserna inför denna tävling var lite speciella. Jag befann mig i Spanien, där jag kunde satsa helt på träning och kost. Jobbade inte och hade inte heller några barn att ta hänsyn till då.


Jag vann min klass Juniorer -80 kg och strax därpå kom nästa överraskning:




Jag vann dessutom priset för Bästa Posör Luciapokalen 2001. Priset delades ut av Mario Reiger. En av de absolut bästa posörerna.


tisdag 8 april 2008

Axelträning


Axelvridning: Denna övning fick jag lära mig att köra av Gustav Ander. Det är en jätte bra övning för baksida axlar, här behöver man inte köra tungt alls. Ibland byter jag rep mot en hantel. Då blir det lite annorlunda. Det är bra att variera dessa två sätt att utföra övningen på.

måndag 7 april 2008

MTGP

Har kommit hem nu från Västerås och MTGP. Träffade många trevliga människor och knöt flera nya kontakter. Tyvärr blev jag förkyld och mår i skivande stund inte så jätte bra. Förra måndagen gjorde jag illa axeln och kunde inte träna på hela veckan. En muskelbristning enligt läkaren. Det vore ju inte så kul om jag skulle behöva vila denna vecka också p.g.a. sjukdom. Vi hörs snart igen/ Ciao En snutt ur filmen "The iron thug"

lördag 5 april 2008

Jag och Winston


Denna bild togs för Unt under dec 2001. Hunden på bilden är Roger Hallströms Doug de bordeaux Winston. Han har alltid varit lite reserverad för mig, ända sedan har var en liten valp. En Hund man inte sätter sig på tvären med.

fredag 4 april 2008

torsdag 3 april 2008

Vad träning


Vader I hacksquat.

Stå omvänd i hacksquat. Här kan man koncentrera sig på att trycka till med vaderna.

onsdag 2 april 2008

tisdag 1 april 2008

Pizza a la Homan


I kväll blev det hemlagad pizza på middagsbordet.

Pizzadegen köper jag hos en pizzeria i närheten sen har jag på:

Tomatsås med vitlök och lök, Vitlök, rödlök, jägar bacon, grön paprika, inlagda oliver, inlagd kronärtskocka, inlagd vitlök och aubergine, champinjoner, körsbärstomater, riven pizzaost och vällagrad prästost.

När pizzan är färdig toppar jag med extra rökt skinka och ruccola sallad.