måndag 31 mars 2008

Triceps träning

Här kommer nu övning nr 2 för triceps.


Dips:

Den här övningen brukar jag oftast avsluta mina tricepspass med. Jag använder ett smalt grepp och håller kroppen så rakt som möjligt genom hela övningen. Då jag är i relativt bra form kan jag lasta på ca 30-40 kg i ett bälte runt magen och köra ca 10 reps.

lördag 29 mars 2008

Biceps träning


Hantelcurl. Det här är en övning som jag alltid börjar mina armpass med. Efter uppvärmning kör jag minst 5-6 set. Jag föredrar att använda dragremmar för att avlasta underarmarna. Det är viktigt att skjuta fram armbågarna och bröstet innan man börjar curla. Händerna hålls utåtroterade så mycket som möjligt genom hela övningen.


Det här är min absoluta favoritövning!

fredag 28 mars 2008

Höstglöd


Jag åkte förbi denna plats i Uppsala en kall dag i oktober 2003 och tänkte för mig själv att så här är hösten när den är som bäst och eftersom jag var i form bestämde jag mig för att ta några bilder där.


Här är resultatet. Jag är mycket nöjd själv och tycker att armarna ser oförskämd bra ut på denna bild. (Kanske bättre än i verklighet)? Nej det tror jag inte.


Mvh Homan

torsdag 27 mars 2008

Ben träning

Benpress.


Jag kör benpress efter några tunga set med benspark och några lätta set med leg curl eftersom jag då har massor av blod i benen. Jag kör benpress ganska tungt och avslutar varje set med några halv reps.

onsdag 26 mars 2008

Testar ett nytt träningsupplägg



Tränar enligt ett väldigt speciellt upplägg just nu, ett 3 veckors schema.


Är på vecka 1 och kör så här:


Dag 1, 3, 5: Rygg, ben, axlar och trapz

Dag 2, 4, 6: Bröst, armar, vader och mage

Dag 7 vila


Kosten ser ut så här de dagar jag tränar


protein 365 gr

kolhydrater 430 gr

fett 80 g

3900 kcal


Kost vilodagar


protein 320 gr

kolhydrater 110 gr

fett 140 gr

3000 kcal


tisdag 25 mars 2008

Axel träning


Axelpress i smith:


En jätte bra övning om man kan köra den. Många som har problem med axlarna kan inte köra denna övning. Jag varierar mellan framför och bakom huvud. När jag utför denna övning ser jag till att inte låsa armbågarna i toppläget utan har en konstant press på axlarna. Belastning varierar från lätta 20:or på 40 kilo till tunga 6:or på 100 kilo.

måndag 24 mars 2008

Cardio inför Luciapokalen 2001


Nere i Spanien år 2001. Körde lite kombat som cardio efter passen.

Här tillsamans med min gode vän Antonio Dragon 2:a dan.' (Nerja, Spanien)

söndag 23 mars 2008

Rygg träning

Chins: En favorit övning.



Oftast kör jag den med ett väldigt brett grepp. Det är jätte viktigt att inte släppa ner utan man ska hissa sig ner sakta. Stanna upp en bit innan du släpper spänningen i latsen. Ju högre upp man kan dra sig ju bättre.
Om man orkar kan man med fördel använda sig av ett viktbälte, där du hänger på extra vikter.


Jag siktar på att göra ca 60-80 repetitioner sammanlagt.

lördag 22 mars 2008

Creme Catalana

Jag blev sugen på lite efterrätt och gjorde denna goda spanska Dessert, Här delar jag med mig av mitt recept.

Snitta en vaniljstång och skrapa ur den i en kastrull tillsammans med skal av en halv apelsin, en halv citron och en kanelstång. Häll på 5 dl gräddmjölk och låt sjuda på låg värme i 10 min. Under tiden delar du på 4 ägg och blandar äggulorna med 1dl socker och 2 msk maizena mjöl. (Förslagsvis sparar du vitorna till en omelett.)

När gräddmjölk blandningen är klar silar du den och rör ner den lite i taget i äggblandnigen. Därefter ska alltsammans upp på spisen igen på låg värme under omrörning tills att den tjocknar. Häll den i formar och ställ i kylen tills de kallnar och stelnar ordentligt. Innan servering häller du på lite strösocker eller råsocker och bränner med en torch tills sockret smälter och får en brun färg. Har man inte en torch kan man smälta lite socker och ha på.

Paella




Ställde mig vid grillen igår för att tilllaga denna goda maträtt. Fredagskväll a la España.

Recept:

Lök = hacka
Vitlök = hacka

Tomat = Skär i stora bitar

Grön paprika = hacka
Kyckling = dela i bitar
Bläckfisk = dela i bitar

Musslor
Ris = helst paellaris
Röd/orange inlagd grillad paprika = till dekoration
Citroner = till dekoration och att pressa över
Saffran
Salt och svartpeppar
Paellakrydda
Pimientakrydda
Vitt vin = använd mycket vin istället för olja
Olivolja = ha i lite i början
Gröna ärtor
Räkor
Scampi
Kycklingbuljong
Lagerblad

Stek kyckling och ha därefter i lök, vitlök, paprika och tomaterna. Häll i lite vin och bläckfisken. Stek kycklingen ordentligt. Salta, ha i buljong och mer vin, därefter ris (beräkna ca 1 dl ris/person). Låt det stå och puttra en stund, krydda. Häll i musslor och gröna ärtor. Smaka av. Låt koka, häll på vatten/buljong om det behövs. Häll i räkorna ganska sent. Dekorera med inlagd paprika + citron. Låt stå med lock över ca 5 min före servering!

fredag 21 mars 2008

Triceps träning


Här kommer nu det första inlägget om övningar som jag gillar att köra.

Jag kommer att lägga upp bilder och träningstips lite då och då.

Först ut är nu alltså TRICEPS:

Hantelpress bakom huvudet

Det här är inte en övning som du inleder triceps passet med, utan denna övning ska man köra när man är riktigt varm i armbågen och har rikligt med blod i överarmarna. Det krångliga är att få upp hanteln till startposition. Oftast kör jag denna övning stående, då kan man ”kasta” upp vikten lite och köra några negativa reps på slutet. Här går det också att köra ganska tungt.


torsdag 20 mars 2008

Nu börjar nedräkningen...


Nu är det 6,5 månader kvar till SM och nedräkningen har börjat!

Här på bloggen kommer du att kunna följa mina tävlingsförberedelser. Jag kommer att lägga ut bilder med jämna mellanrum. Jag kommer dessutom att blogga om mitt träningsupplägg och kosten.

Obs! Missa inte artikeln om mig i april utgåvan av tidningen BODY (som kommer ut i butik den 25 mars.)

tisdag 18 mars 2008

En historia (ej ur min verklighet)

En kväll förra veckan gick min flickvän och jag till sängs. Passionen började glöda i sovrummet, när hon till sist sa, "jagkänner inte för det, jag vill att du bara ska hålla om mig". Jag sa "VA??!! Vad var det där?!". Så säger hon de ord allapojkvänner fasar för att höra..."Du är inte tillräckligt i kontakt med mina emotionella behov som kvinna för att jag ska kunna tillfredsställa dina fysiska behov som man". Hon besvarade mitt frågande med att säga, "Kan du inte bara älska mig för den jag är och inte vad jag gör för dig i sovrummet?". När jag förstod att inget skulle hända den natten så somnade jag. Nästa dag tog jag ledigt från jobbet för att vara med henne.Vi gick ut och åt en fin lunch och gick och shoppade i ett stort, stort onämnt shoppingcenter. Jag gick med henne i affärerna när hon provade flera olika verkligt dyra klädesplagg. Hon kunde inte bestämma sig för vilken hon skulle ta så jag sa åt henne att vi tar alla. Hon ville ha skor som komplement till hennes nya kläder. Så jag sa att vi får köpa ett par till varje ensemble.Vi gick sedan till juvel avdelningen där hon valde ut ett pardiamantörhängen. Tillåt mig säga..... Hon var så upphetsad. Hon måste ha trott att jag var ett steg från mentalsjukhuset.Jag började tro att hon testade mig när hon frågade om hon kunde få ett tennisarmband, när hon inte ens kan spela tennis. Jag tror att hon trodde jag var knäpp när jag sa, "Det går bra älskling". Hon var nära sexuell tillfredställelse av allt shoppande. Med ett jättestort leende sade hon till sist, "Jag tror att det är allt älskling, vi går och betalar". Jag kunde knappt hålla mig när jag till sist sa, "Nej älskling, jag känner inte för det". Hennes ansikte blev helt vitt och hennes haka föll till marken med ett förvånat "VA?". Sedan sa jag "Älskling, jag vill bara att du håller sakerna en stund. Du har inte tillräcklig kontakt med mina finansiella behov som man för att jag ska kunna tillfredställa dig som kvinna". När hon såg ut som om hon skulle döda mig, fortsatte jag, "Varför kan du inte älska mig för den jag är istället för de saker jag köper åt dig?". Tydligen kommer jag inte att ha sex ikväll heller....